Actueel nieuws

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief.
Meld u nu aan en ontvang elke maand onze nieuwsbrief met het laatste nieuws.

Article Site
Hypotheekvorm toegelicht – de spaarhypotheek

De spaarhypotheek was in het verleden een populaire hypotheekvorm. Wat maakte deze hypotheekvorm zo populair en waarom wordt deze hypotheek tegenwoordig niet meer afgesloten?

19/07/2019
Financiële veranderingen zodra kinderen 18 jaar worden

Zodra kinderen 18 jaar worden gaan er dingen veranderen. Veel veranderingen hebben ook een financiële impact. Welke veranderingen kun je verwachten?

17/07/2019
Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet

Er zijn vooroordelen over de reisverzekering. Hierdoor kun je onterecht van mening zijn dat je deze verzekering niet nodig hebt tijdens de vakantie. Een aantal vooroordelen willen we ophelderen.

12/07/2019
Nederland is Europees kampioen hypotheekschulden

In vergelijking met de meeste andere Europese landen is het woningbezit in Nederland laag, maar wij zijn wel koploper als het gaat om een hypotheek op het huis. Hoe zit het?

10/07/2019
Wat is assurantiebelasting?

In de premie zit zogenaamde assurantiebelasting verwerkt. Over welke verzekeringen betaal je deze heffing en waarom ben je het eigenlijk verschuldigd?

05/07/2019
Wat moet je weten over kinderbijslag?

Ouders hebben recht op kinderbijslag tot de kinderen 18 jaar zijn, maar het recht kan ook wegvallen door bijverdiensten van de kinderen.

03/07/2019
Maak een aflosplan voor de aflossingsvrije hypotheek

Heb je een aflossingsvrije hypotheek waar je vanaf wilt? Je kunt de hypotheek oversluiten of je maakt voor jezelf een aflosplan. Hoe ga je om met de aflossingsvrije hypotheek?

28/06/2019
Daarom kun je niet zonder een samenlevingscontract

Denk als je gaat samenwonen om het vastleggen van de afspraken in een samenlevingscontract. Wat zijn de belangrijkste redenen om een dergelijk contract op te laten stellen?

26/06/2019
Het gevaar van extra aflossen op de hypotheek

Het extra aflossen op de hypotheek heeft voordelen, maar sta vooral ook stil bij de nadelen. Na een aflossing kun je het geld niet eenvoudig weer terughalen.

21/06/2019
Duur van de partneralimentatie wordt korter

Waarschijnlijk wordt de maximale duur van partneralimentatie ingekort van 12 naar 5 jaar. Waarom gebeurt dat en wat zijn de gevolgen?

19/06/2019
Voorkom schade aan jouw huis tijdens de vakantie

Tijdens jouw vakantie heb je een grotere kans op schade aan jouw huis. Ook met een goede inboedel- en opstalverzekering kun je schade beter voorkomen of beperkt houden.

14/06/2019
Kiezen voor een persoonlijke lening

De persoonlijke lening wordt steeds populairder en het doorlopend krediet steeds minder populair. Waar wordt dit door veroorzaakt?

12/06/2019
Wat maakt de inboedelverzekering noodzakelijk?

De inboedelverzekering biedt dekking tegen schade door brand, maar de dekking is veel ruimer dan dat. Wat mag je van de inboedelverzekering verwachten?

07/06/2019
Veel Nederlanders lopen toeslagen mis

Nederlanders met een naar verhouding laag inkomen hebben recht op toeslagen, maar ze moeten wel zelf in actie komen. Vooral met een variabel inkomen is het lastig inschatten waar recht op bestaat.

05/06/2019
Hypotheeklasten worden steeds dragelijker

In de loop der jaren worden de hypotheeklasten steeds dragelijker door het effect van inflatie. Waarom kies je een langere rentevast periode?

31/05/2019
Waar gaat het vakantiegeld aan op?

Het Nibud heeft werknemers gevraagd wat de plannen zijn met het vakantiegeld. De meeste mensen blijken het echt te besteden zoals het bedoeld is.

29/05/2019