Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Bankgarantie

Een waarborgsom is vaak een flink bedrag dat niet iedereen zo maar tot zijn beschikking heeft.

Is dat bij u het geval, dan kan een bankgarantie uitkomst bieden. Bij een bankgarantie staat een andere partij dan uzelf (meestal uw hypotheekverstrekker of een gespecialiseerde instelling) garant voor de betaling van 10% van de koopsom.

Deze partij verklaart bij de notaris dat hij 10% van de koopsom zal betalen aan de verkopers, als u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen. Mocht de partij die garant staat inderdaad moeten uitkeren, dan moet u het garantiebedrag terugbetalen in de vorm van een persoonlijk krediet. Voor een bankgarantie wordt vaak eenmalig 1% kosten van het te stellen bedrag in rekening gebracht door de garantsteller. Van Zessen verzorgd de bankgarantie als onderdeel van het hypotheektraject voor u.

Waarborgsom

Een waarborgsom is een aanbetaling die de verkoper de zekerheid geeft dat de koop doorgaat óf dat hij compensatie krijgt, mocht er een kink in de kabel komen. Een waarborgsom van 10% van de koopsom is gebruikelijk. De notaris die de koop regelt, bewaart het bedrag op zijn derdenrekening tot de overdacht heeft plaatsgevonden.

Voorbehoud van financiering

In de meeste koopovereenkomsten wordt een voorbehoud van financiering opgenomen als ontbindende voorwaarde. Dat voorbehoud geeft u als koper de mogelijkheid onder de koop uit te komen als u de financiering van de woning niet rond krijgt. Bij de ontbindende voorwaarde staat ook vermeld tot wanneer die geldig is. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u binnen de termijn van het koopcontract een geldige, passende offerte heeft. Maar uw adviseur van Van Zessen doet er alles aan om u daarin bij te staan.

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen