Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

U gaat uw eerste huis kopen

Dat is een leuk, maar spannend proces! Er komt een hoop op u af en u heeft waarschijnlijk veel vragen. 

Wat worden mijn maandlasten? Wat gebeurt er bij een overlijden? Kan ik een verbouwing meefinancieren? Laat ons als onafhankelijk hypotheekadvieskantoor u helpen en u hoeft zich over die hypotheek in ieder geval niet meer druk te maken!

Gratis kennismakingsgesprek

Snel, makkelijk en voordelig een eerste hypotheek

Als starter op de huizenmarkt komen er misschien al wel genoeg onverwachte kosten op u af. Wij werken super efficiënt en daar plukt u de vruchten van. Een compleet advies voor een scherp tarief!

Met ons complete startersadvies komt u niets tekort en weet u zeker dat u voor uw eerste huis een hypotheek heeft die goed geregeld is! Onze adviseur bekijkt uw situatie en geeft u een passend advies, zodat u een verantwoorde keuze kunt maken. Ons ruime aanbod in aanbieders zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat u niet teveel betaalt!

We helpen u ook graag met alles rondom uw hypotheek, zoals verzekeringen, taxaties of een bouwkundige keuring. U hoeft niets meer zelf uit te zoeken, wij helpen u stap-voor-stap totdat u de trotse eigenaar bent van uw eerste huis!

Compleet all-in startersadvies

 • Advies van een Erkend hypotheekadviseur / Hypothecair Planner!
 • We regelen alles wat met de hypotheek te maken heeft
 • We kijken ook even met u mee naar het voorlopig koopcontract
 • We vragen de bankgarantie voor u aan
 • We vragen een overlijdensrisicoverzekering voor u aan
 • We vragen desgewenst een maandlastenverzekering voor u aan
 • We vragen desgewenst een bouwkundige keuring voor u aan
 • We vragen de taxatie voor u aan en onderhouden de contacten
 • We regelen wanneer nodig een financiële check voor u
 • We regelen de notaris voor u en controleren de stukken
 • We vragen desgewenst de benodigde schadeverzekeringen voor u aan
 • We zeggen uw huidige schadeverzekeringen op

Bereken uw maximale hypotheek en maandlasten

Als u op zoek gaat naar een woning, wilt u natuurlijk graag een indicatie van de maandelijkse hypotheeklasten. Gebruik onze tool om uw maximale leenbedrag en bijbehorende maandlasten uit te rekenen.

Ga naar de rekentool

Veelgestelde vragen bij een eerste hypotheek

Hieronder vind u een paar van de meeste gestelde vragen die wij regelmatig krijgen van starters.

Als u een hypotheek oversluit heeft u vaak meer keuzes, maar als starter kunt u kiezen uit twee verschillende hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Voor meer informatie over deze hypotheekvormen kunt u hier klikken.

Ja, wij zijn echt onafhankelijk. We vergelijken voor u ruim 30 hypotheekaanbieders. Zo weet u zeker dat uw hypotheek het voordeligste is!

Sinds 2018 kunt u maximaal 100% van de waarde van uw huis lenen. Dat betekent dat u alle bijkomende kosten van eigen geld zal moeten betalen. Deze kosten bestaan uit de verwervings- en financieringskosten en worden vaak de kosten koper genoemd. De verwervingskosten bestaan uit mogelijke overdrachtsbelasting, eventuele kosten aankoopmakelaar en de kosten van de leveringsakte. De financieringskosten kunnen o.a. bestaan uit een taxatierapport, borgtochtprovisie Nationale Hypotheek Garantie, bouwkundig rapport en advies- en bemiddelingskosten adviseur.

De hypotheekrenteaftrek is een regeling, in het leven geroepen door de overheid om het kopen van een huis te stimuleren. Van de hypotheekrente die u betaalt, krijgt u een deel terug van de belastingdienst. Hoeveel dat is, is erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Als u een gratis kennismakingsgesprek aanvraagt vertellen we u precies wat we nodig hebben.

Een taxatierapport is bij een hypotheekaanvraag in bijna alle gevallen verplicht. Mocht dit in uw specifieke situatie niet zo zijn dan zullen we dit uiteraard tijdig kenbaar maken. Vraag uw taxatierapport gemakkelijk aan door hier te klikken!

Een bouwkundige keuring is niet altijd verplicht. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is zo’n keuring in sommige gevallen verplicht. Soms geeft de taxateur in het taxatierapport te kennen dat een bouwkundig keuring gewenst is. Klik hier om een keuring aan te vragen die aan alle eisen voldoet.

Mogen wij u helpen bij de hypotheek voor uw eerste huis?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen