Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Geld lenen

U bent op zoek naar een passende lening. Onze adviseurs zorgen ervoor dat uw lening tenminste zo verantwoord is als uw hypotheek.

Soms heeft u net niet genoeg geld achter de hand voor die nieuwe wasmachine, auto of studie. Een lening kan dan uitkomst bieden. Het geeft u net die financiële ruimte die u nodig heeft. Wij zorgen voor een verantwoorde lening met vriendelijke voorwaarden.

Hoeveel kan ik lenen?

Verantwoord geld lenen voor iedereen

Bij Van Zessen vinden we het belangrijk dat u een verantwoorde en passende lening aangaat. We houden het daarbij graag simpel. Het is daarom niet mogelijk om verschillende leningen af te sluiten, maar slechts één, namelijk de persoonlijke lening.

Bij de persoonlijke lening spreekt u aan het begin van de looptijd met de verstrekker een vast bedrag, rentepercentage en een vaste looptijd af. Op deze manier weet u precies wat uw lening gaat kosten en wanneer deze afgelost moet zijn.

Een persoonlijke lening is geschikt als u in één keer een grote uitgave gaat doen, bijvoorbeeld een nieuwe auto of een boot. Wanneer u gaat lenen om een verbouwing voor een eigen woning te realiseren dan is de betaalde rente zelfs afrekbaar.

Kenmerken van een persoonlijke lening

 • U kunt tussen tot maximaal € 75.000,- aanvragen
 • Het rentepercentage staat over de looptijd vast
 • De looptijd van de lening ligt tussen de 6 en 120 maanden
 • De uitkering van het volledige bedrag ontvangt u in één keer
 • Iedere maand lost u een vast overeengekomen bedrag af
 • Eerder aflossen is mogelijk en bij de meeste geldverstrekkers kosteloos
 • Geen verrassingen, de looptijd staat vast

Voordelen persoonlijke lening

 • Geleend bedrag wordt direct uitbetaald
 • Maandlasten blijven gelijk
 • Rentepercentage staat vast
 • Aflossing staat vast
 • Extra aflossen mogelijk
 • Bij een verbouwing aan de eigen woning is de rente fiscaal aftrekbaar

Nadelen persoonlijke lening

 • Geleend bedrag wordt direct uitbetaald, hierdoor start de rente en afbetaling ook direct
 • Minder flexibel – afgeloste bedragen kunnen niet opgenomen worden
 • Rente bij een persoonlijke lening is hoger dan bij een hypotheek

Eenvoudig aanvragen en de laagste rente
Als onafhankelijk tussenpartij bieden we u altijd de laagste rente tussen de door ons geselecteerde aanbieders. Wij gaan op zoek naar de geldverstrekker die het beste past bij uw situatie en zorgen voor een verantwoorde lening. Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op om uw wensen te bespreken.

Een consumptief krediet voor verduurzaming?

Betere isolatie, een slimme cv-ketel, zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Allemaal maatregelen om de woning te verduurzamen. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze maatregelen te financieren. Hieronder maken we een vergelijking tussen een consumptief krediet en het verhogen van een hypotheek.

In het rekenvoorbeeld is uitgegaan van een leenbedrag van € 20.000,- en een looptijd van 120 maanden. Daarnaast hebben we ook een berekening gemaakt op basis van 360 maanden aangezien deze looptijd in de praktijk vaak wordt gekozen. De gemiddelde kosten in het rekenvoorbeeld bedragen voor advies € 2.475,- notaris € 650,- en taxatie € 600,-. Wat betreft de hypotheekrente tarieven is gerekend met een gemiddelde rente bij 10 jaar (90% MW) en 30 jaar (90% MW) van respectievelijk 4,87% en 5,22%. Bij het consumptief krediet is gerekend met een rente van 5,30%. Er is uitgegaan van een situatie waarbij de aanvrager advies-, taxatie- en notariskosten niet meefinanciert met de hypotheek.

De totale kosten na het verlopen van de looptijd zijn als volgt:

Consumptief krediet (10 jaar): € 25.662,00
2de Hypotheek (10 jaar): € 27.343,90
2de Hypotheek (30 jaar): € 39.625,00

In deze vergelijking is duidelijk te zien dat een consumptief krediet een goedkopere oplossing is. Bij een lening met een looptijd van 10 jaar zijn de maandlasten hoger dan bij 30 jaar. Maar in dat laatste geval betaalt u natuurlijk wel langer en uiteindelijk meer.

Bereken hier hoeveel u kunt lenen

Benieuwd naar wat u maximaal kunt lenen? Bereken het snel en eenvoudig via onderstaande rekenmodule.

In de volgende stap kunt u geheel én vrijblijvend een offerte aanvragen voor een lening.
Via de e-mail wordt u op de hoogte gehouden van de status van uw aanvraag.

Meer weten over geld lenen of uw mogelijkheden? Neem contact op!

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen.

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen