Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

U wilt uw hypotheek oversluiten

Wilt u graag lagere maandlasten? In veel gevallen kan het voordelig zijn om uw hypotheek over te sluiten. Wij helpen u graag!

Het oversluiten van uw hypotheek naar een goedkopere geldverstrekker kan heel aantrekkelijk zijn. Veel mensen kunnen flink besparen op de maandlasten, ondanks de boete bij een eigen bank. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen?

Gratis kennismakingsgesprek

Wilt u ook graag een lagere rente?

Al een aantal jaren woont u naar volle tevredenheid in uw huidige woning. En ook niet onbelangrijk, iedere maand betaalt u zonder problemen uw hypotheek. Maar na al die tijd en nu de hypotheekrente zo laag is, vraag u zich tóch af of uw hypotheek niet goedkoper kan. Logisch!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw hypotheek niet meer passend is bij uw huidige situatie. U wilt gaan verbouwen, uw woning gaan verduurzamen, meer gaan aflossen of wanneer er een overlijden optreed is het niet geregeld zoals u graag zou willen.

Uw hypotheek oversluiten kan verder een mooie besparing betekenen voor uw vaste lasten. Samen onderzoeken we de mogelijkheden en vergelijken we de beste aanbieders.

Compleet all-in hypotheekadvies

 • Advies van een Erkend hypotheekadviseur / Hypothecair Planner!
 • We kijken grondig naar uw huidige en toekomstige situatie
 • We vergelijken alle aanbieders en gaan op zoek naar de beste hypotheek voor uw situatie
 • We brengen alle inkomensscenario’s in beeld
 • We berekenen uw besparing en beslissen of het rendabel is om over te sluiten
 • We regelen het gehele oversluit proces voor u
 • We vragen een overlijdensrisicoverzekering voor u aan
 • We vragen desgewenst een maandlastenverzekering voor u aan
 • We vragen de taxatie voor u aan en onderhouden de contacten
 • We regelen de notaris voor u en controleren de stukken
 • We beoordelen of de huidige schadeverzekeringen nog passend zijn
 • Desgewenst maken we een aanbieding en zeggen we uw huidige schadeverzekeringen op

Levert oversluiten u een besparing op?

Gebruik onze rekentool om te berekenen of u het oversluiten van uw hypotheek een mooie besparing op kan leveren. Met wat simpele informatie geven we u een indicatie van uw mogelijke maandlasten, die u dan kunt vergelijken met uw eigen maandlasten.

Ga naar de rekentool

Veelgestelde vragen bij een hypotheek oversluiten

Hieronder vindt u een paar van de meeste gestelde vragen die wij regelmatig krijgen bij het oversluiten van een hypotheek.

Uw besparing is enorm afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het is onmogelijk om hier een gemiddelde besparing te noemen. Gebruik onze rekentool om een indicatie te krijgen van uw mogelijke besparing.

Ja, wij zijn echt onafhankelijk. We vergelijken voor u ruim 30 hypotheekaanbieders. Zo weet u zeker dat uw hypotheek het voordeligste is!

Bij het oversluiten van een hypotheek betaalt u altijd extra kosten. U lost tenslotte de ene hypotheek af en sluit daarna een nieuwe af. Dat betekent dat u kosten betaalt zoals notariskosten, taxatiekosten en advies- en bemiddelingskosten. Daarnaast betaalt u in veel gevallen ook een ‘boete’ bij uw oude hypotheekverstrekker, als u uw hypotheek eerder aflost dan afgesproken. Deze kosten dient u terug te verdienen in de eerste rentevaste periode.

Simpel. Dan kunnen wij niets voor u doen en in dat geval betaalt u helemaal niets!

Een taxatierapport is bij een hypotheekaanvraag in bijna alle gevallen verplicht. Mocht dit in uw specifieke situatie niet zo zijn dan zullen we dit uiteraard tijdig kenbaar maken. Vraag uw taxatierapport gemakkelijk aan door hier te klikken!

Een bouwkundige keuring is niet altijd verplicht. Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is zo’n keuring in sommige gevallen verplicht. Soms geeft de taxateur in het taxatierapport te kennen dat een bouwkundig keuring gewenst is. Klik hier om een keuring aan te vragen die aan alle eisen voldoet.

Mogen wij u helpen bij het oversluiten van uw hypotheek?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen