Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Uw overlijdensrisicoverzekering  afsluiten of vergelijken

Met een overlijdensrisicoverzekering ( ORV ) kiest u voor financiële zekerheid van uw nabestaanden. Komt u vroegtijdig te overlijden? Dan ontvangen uw partner, kinderen of andere nabestaanden het bedrag dat u heeft verzekerd. Zo kunnen zij financieel verzorgd verder.

Een overlijdensrisicoverzekering keert een afgesproken verzekerd bedrag uit als u tijdens de looptijd overlijdt. Dat bedrag gaat naar uw nabestaanden of andere begunstigden. Zo kunnen zij het verlies van inkomen opvangen. Bijvoorbeeld om de hypotheek of een deel daarvan af te lossen of huur te blijven betalen. Al vanaf enkele euro’s per maand kunt u uw nabestaanden beschermen tegen de financiële gevolgen van uw overlijden.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?
De kans op vroegtijdig overlijden is groter dan u denkt. 1 op de 10 vrouwen overlijdt vóór pensioenleeftijd. Bij mannen is dat zelfs 1 op 7.

Als het u overkomt? Redden uw nabestaanden het dan financieel?

Om financiële problemen bij overlijden te voorkomen sluit u een overlijdensrisicoverzekering af. Dan ontvangen de nabestaanden een bedrag als de verzekerde overlijdt vóór de afgesproken einddatum. Hiermee kan (een deel) van de hypotheek worden afgelost, zodat de achterblijvende partner in het huis kan blijven wonen. Het bedrag kan ook worden gebruikt om het inkomen aan te vullen of voor een toekomstig doel, zoals studie. Dat zorgt voor financiële rust.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?
De prijs voor een overlijdensrisicoverzekering staat meestal niet in verhouding tot het inkomensverlies dat kan ontstaan bij overlijden. De premie is onder andere afhankelijk van leeftijd, gezondheid en het verzekerd bedrag, maar gemiddeld bent u al verzekerd vanaf tien euro per maand.

Wat kan Van Zessen voor u betekenen?
We brengen het inkomen bij overlijden van u (en eventueel uw partner) in beeld. Vervolgens bepalen we samen of dat bedrag voldoende is voor de achterblijvende partner om door te leven zoals gewenst. Als de financiële impact u helder is én u weet wat het kost om het risico te beperken, kan u een weloverwogen besluit maken om u wel of niet te verzekeren.

Met onze handige rekentool kunt u de kosten berekenen van uw nieuwe overlijdensrisicoverzekering of berekent u de mogelijkheden om te besparen op uw huidige overlijdensrisicoverzekering.

Meer informatie of interesse in een adviesgesprek?
We informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons

Financieel inzicht bij overlijden en een verantwoorde en voordelige overlijdensrisicoverzekering?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen