Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Van Zessen groei door in de Drechtsteden!


In deze december editie:

  • Terugblik op 2020
  • Opening tweede vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht
  • Belangrijkste wijzigingen voor 2021
  • Servicebezoeken in 2021

Terugblik op 2020

Het afgelopen jaar is in meerdere opzichten een jaar om nooit te vergeten! Het COVID-19 virus hield onze levens behoorlijk in zijn greep. Wij hopen dat u het jaar gezond (in persoonlijk én zakelijk opzicht) zo goed mogelijk bent door gekomen.

Het was drukker dan ooit in de hypotheek-branche! Oversluiten gebeurde massaal, zo ook het sluiten van een nieuwe hypotheek. De digitalisering in de branche heeft het mogelijk gemaakt om de consument in deze tijd op afstand te kunnen blijven faciliteren.

Persoonlijk voor Van Zessen stond 2020 in het teken van ons jubileumjaar! Zo vierden wij begin dit jaar ons 10-jarig bestaan. Dit jaar bracht ons ook verdere groeimogelijkheden in de Drechtsteden.
Hierover meer in deze nieuwsbrief…

Opening tweede vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht

Van Zessen groeit! Na heel wat uren klussen was het eind dit jaar dan eindelijk zo ver. Op 2 november 2020 openden wij samen met MAARTENMakelaardij Drechtsteden de deuren van onze tweede vestiging aan de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht. Met deze stap zijn wij zowel in Hendrik-Ido-Ambacht als in Dordrecht fysiek aanwezig, waardoor wij u nóg beter kunnen bijstaan in uw financiële vraagstukken.

Gezien de aangescherpte Covid-maatregelen zijn wij tijdelijk weer overgeschakeld naar advies op afstand. Heeft u een vraag? Dan denken wij in deze tijd op afstand graag met u mee! In de tussentijd kijken wij nu al uit naar het moment dat wij u weer persoonlijk kunnen ontvangen op onze mooie nieuwe locatie!

Belangrijkste wijzigingen voor 2021

In 2021 vinden er weer een aantal interessante wijzigingen plaats. We zetten een aantal van deze wijzigingen voor het komende jaar hieronder op een rij:

Stijging NHG-kostengrens

De NHG-kostengrens stijgt per 1 januari 2021 van € 310.000 naar € 325.000. Als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd, is de grens 6% hoger, namelijk
€ 344.500
. De kostengrens is de grens tot welk bedrag er een hypotheek met NHG afgesloten kan worden. De kostengrens is gebaseerd op de gemiddelde koopsom van woningen in Nederland. Per 1 januari 2021 voert NHG een nieuwe kostengrensmethodiek in. De kostengrens wordt niet meer berekend over de gemiddelde koopsom van de afgelopen drie maanden, maar over de afgelopen 39 maanden inclusief een correctiefactor. Deze nieuwe berekening van de kostengrens sluit beter aan bij de ontwikkeling op de woningmarkt. Hierdoor wordt deze markt toegankelijker voor potentiële woningeigenaren met lagere of middeninkomens.

Wegingsfactor studielast omlaag

De actuele rente op studieleningen wordt elk jaar bindend vastgesteld. Naar aanleiding daarvan wordt een wegingsfactor voor de bepaling van de maximale financieringslastcapaciteit vastgesteld. Voor 2021 is de actuele wegingsfactor gewijzigd. Dit betekent dat in 2021 een studielening minder hard op de maximale financieringslast drukt. Daardoor kunnen mensen met een studielening ten opzichte van 2020 meer lenen.

Geen overdrachtsbelasting voor huizenkopers tot 35 jaar

Bent u nog geen 35? Dan hoeft u vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting te betalen als je een huis koopt. In tegenstelling tot eerdere plannen geldt de regeling niet alleen voor starters, maar voor iedereen onder de 35 jaar. Tot 31 maart 2021 maakt het niet uit hoe duur uw nieuwe huis is, vanaf 1 april geldt de vrijstelling alleen voor huizen tot € 400.000.

Servicebezoeken 2021

Het advies over een financieel product (zoals een hypotheek, levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering) is tijdsgebonden, gebaseerd op uw wensen, doelstellingen en de situatie op het moment van afsluiten. In de loop van de tijd kunnen zich naast wijzigingen in de persoonlijke situatie namelijk tal van andere wijzigingen voordoen. Denk aan de wetgeving, marktbrede wijzigingen of op productniveau.

Om financiële producten passend te houden aan de wensen en doelstellingen is nazorg van essentieel belang. Nazorg is een belangrijk onderdeel van onze totale dienstverlening. Wij bieden u nazorg in de vorm van servicebezoeken. Door dit bijzonder drukke jaar zijn de servicebezoeken die u van ons
gewend bent, uitgesteld naar het komende jaar. Wij zullen
u hiervoor benaderen in het eerste kwartaal.

Van Zessen tijdens feestdagen gesloten

Vanwege de aanstaande feestdagen willen wij onze medewerkers op donderdagmiddag de gelegenheid geven om de laatste voorbereidingen te kunnen treffen en op tijd aan te schuiven bij het kerstdiner.

Onze vestiging in Dordrecht is al tijdelijk gesloten t/m 19 januari door de aangescherpte maatregelen. In Hendrik-Ido-Ambacht sluiten wij de deuren vanaf donderdag 24 december om 16:30 uur tot maandag 4 januari.

Wij wensen u fijne feestdagen en zien u graag in het volgende jaar! Team Van Zessen 


Snel en gemakkelijk een verantwoorde en voordelige hypotheek?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen