Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Starter op de woningmarkt, waar moet u op letten?


Spannend! U heeft uw eerste woning aangekocht. Vaak beschikt u zelf niet over voldoende financiële middelen en heeft u een hypotheek nodig. Op welke zaken moet u letten bij het afsluiten van uw eerste hypotheek?

Advies van je eigen bank of toch maar onafhankelijk advies?
Als u gaat oriënteren op de best passende hypotheek kunt u natuurlijk langsgaan bij uw eigen bank. Helaas ontvangt u dan alleen advies over hun product. U kunt ook bij een bank langsgaan die meerdere banken vergelijkt. Toch blijft de keuze vaak beperkt tot circa 7 aanbieders.

Kiest u  voor onafhankelijk advies dan vergelijkt de adviseur vaak meer dan 30 aanbieders, waaronder ook uw eigen bank. Hetzelfde geldt vaak ook voor de overlijdensrisicoverzekering.

Eerst stap 1: wat kunt u maximaal lenen?

Het vinden van een passende koopwoning is vandaag de dag best lastig. Mocht u uw woning vinden is het natuurlijk wel handig dat u precies weet wat uw mogelijkheden zijn. Daarom is het verstandig om eerst een maximale hypotheek berekening uit te laten voeren. Als u dat weet, kunt u gerichter een koophuis zoeken.

Welke zaken zijn van invloed op uw hypotheek

Er zijn verschillende zaken die de maximale hypotheek bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een studieschuld, een roodstand bij de bank, een dure telefoon of een private lease. Deze beïnvloeden allemaal uw hypotheek mogelijkheden.

Verder is het belangrijk om de waarde van de woning te laten bepalen door een taxateur middels een taxatierapport. Vanaf 2018 mag uw nog maximaal 100% van de waarde van de woning financieren. Hierdoor dient u eigen middelen in te brengen.

Verschillende hypotheekvormen

Als starter kunt u alleen nog fiscaal voordeel genieten als u de hypotheek minimaal op annuïtaire basis in 30 jaar tijd aflost. Dat betekent dat u kunt kiezen voor een annuïteiten- of een lineaire hypotheek. Indien u de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt sluiten is bovendien een volledige aflossing middels een annuïteiten- of een lineaire hypotheek vereist.

Rentevaste periode

Bij het afsluiten van de eerste hypotheek beslist u zelf hoe lang u de rente vast zet. Ook kunt u voor een variabele rente kiezen, of een mix van beide rentevormen. De keuze die u maakt, heeft te maken met welke risico’s u wilt nemen.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Als starter doet u er verstandig aan om een hypotheekadviseur in te schakelen. Deze neemt uw persoonlijke (financiële) situatie door. Hij of zij weet wat de hypotheek mogelijkheden zijn op basis van inkomen, schulden en eigen vermogen. Kunt u niet wachten met het zoeken naar uw eerste huis? Wij zijn u graag van dienst, zodat de zoektocht naar uw eerste koopwoning kan beginnen! Het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening!


Snel en gemakkelijk een verantwoorde en voordelige hypotheek?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen