Hypotheken

Bent u een starter op de huizenmarkt? Of misschien gaat u binnenkort verhuizen? Vergeet niet om op tijd na te denken over uw hypotheek! Bij Van Zessen bent u verzekerd van verstandig en onafhankelijk advies. Samen bekijken we wat het beste is voor uw situatie.

Waarom het oversluiten van uw hypotheek interessant kan zijn


Toen uw hypotheek werd afgesloten, koos u voor een bepaalde hypotheekvorm en sprak u met uw hypotheekverstrekker een bepaalde rentevaste periode af. Het kan zijn dat de hypotheek nu niet meer bij u past. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe keuken wilt aanschaffen of lagere maandlasten wilt hebben. Gedurende de looptijd van uw hypotheek of aan het einde van de rentevaste periode is het mogelijk om uw hypotheek over te sluiten. Of dit interessant is, zal afhankelijk zijn van een aantal factoren.

Hypotheek oversluiten?
Uw hypotheek oversluiten betekent dat u uw hypotheek eerder aflost met een nieuw af te sluiten hypotheek.

Wanneer is het beste moment om over te sluiten?

Dit is aan het einde van uw rentevaste periode en de hypotheekrente elders lager is dan de rente van uw huidige aanbieder. U betaalt dan geen of een lage boete en profiteert van een lagere rente. Op dit moment is de hypotheekrente historisch laag. Het is daarom raadzaam om aan het einde van de rentevaste periode nog eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Uw aanbieder kan u vertellen of en hoe hoog de boete is die u eventueel moet betalen. Ook dient deze transparant zijn op welke wijze de te betalen boete wordt berekend.

Zijn er kosten verbonden aan het oversluiten van uw hypotheek?

Zoals gezegd betaalt u vaak een boete. Deze betaalt u omdat u de lening eerder aflost dan was afgesproken. De hypotheekverstrekker krijgt daardoor minder rente dan afgesproken. Naast deze boete, betaalt u vaak ook de gebruikelijke kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Denk hierbij aan advies-, bemiddelings-, taxatie en notariskosten. De boeterente en de oversluitkosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Onderzoeken of oversluiten interessant is

Benieuwd of oversluiten interessant voor u is? Neem contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur of neem contact op met ons, het eerste gesprek is kosteloos. Belangrijk in deze is in ieder geval dat niet alleen uw bank vergeleken wordt, maar alle banken en geldverstrekkers, zodat u weet dat u het beste aanbod hebt tegen de beste rente.


Snel en gemakkelijk een verantwoorde en voordelige hypotheek?

Klik op de knop hiernaast om uw gratis kennismakingsgesprek in te plannen!

Inloggen Mijn Digimap Scherm delen