Oldtimerverzekering

Bent u op zoek naar een goede en de goedkoopste oldtimerverzekering?
Bereken snel en eenvoudig via onderstaand formulier de premie van uw oldtimerverzekering.
Binnen een aantal stappen ziet u precies hoeveel u kunt besparen.

Profiteer direct van onze aanbieding en sluit vandaag nog uw verzekering online af.
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Oldtimer - kopie

Wat is een oldtimerverzekering?
Een oldtimerverzekering, ook wel een klassiekerverzekering genoemd, is een verzekering die speciaal ontwikkeld is voor klassieke auto’s. Of uw oldtimer ook door de verzekeraar als oldtimer erkend wordt, verschilt per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars is een oldtimer pas te verzekeren als deze 25 jaar oud is.

De oldtimerverzekering biedt allereerst dekking voor schade die u toebrengt aan een andere partij door het gebruik van uw oldtimer. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. De WAM-verzekering is wettelijk verplicht als u een motorrijtuig bezit. Zonder deze verzekering bent u strafbaar. Het maakt niet uit of uw oldtimer achter slot en grendel in de garage staat.

Welke risico’s dekt een oldtimerverzekering?
Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van u voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig. Een schadeclaim kan hoog oplopen en is vaak vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor de verzekering.

Materiële schade …
Gaat het om blikschade of kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

… of letselschade
Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. Hoe groot de schade van een slachtoffer is, kun je meestal pas goed beoordelen als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

 Uw eigen oldtimer
Met de WAM-verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen oldtimer. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte WAM-verzekering afsluiten. Iedere verzekeraar kent eigen eisen waaraan het voertuig moet voldoen voor het sluiten van de (beperkt) cascodekking. Te denken valt aan het gebruik en hoeveel kilometers u per jaar met uw oldtimer rijdt.

Beperkte cascoverzekering
Met de beperkte cascoverzekering is uw oldtimer verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of bliksem. Of als uw oldtimer wordt gestolen.

Volledig cascoverzekering
Met de volledig cascoverzekering bent u ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw oldtimer. U bent ook verzekerd voor alle schade die gedekt wordt door de beperkte cascoverzekering. En als iemand anders schade aan uw motorrijtuig veroorzaakt, dan bent u ook verzekerd. Bijvoorbeeld door vandalisme.

Bij beperkte en volledig cascoverzekeringen is vaak een door de verzekeraar goedgekeurd expertiserapport verplicht. Tevens heeft u meestal een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Afspraak op afstand?

Geen probleem! Wij denken graag met u mee en geven webcamadvies over uw hypotheek, verzekeringen of leningen.