Uitvaartverzekering

Wist u dat ongeveer 70% van alle Nederlanders verzekerd zijn tegen de kosten van een uitvaart.
Helaas is een groot deel van deze groep verzekerden te laag verzekerd. Dit wordt onderverzekerd genoemd.

De gemiddelde uitvaartkosten zijn sinds de komst van de euro sterk gestegen. Voor een gemiddelde crematie bent u al snel
€ 7.500,- kwijt en voor een gemiddelde begrafenis zelfs € 10.000,-?

Het is logisch dat niemand graag stilstaat bij de gevolgen van een overlijden, maar serieus nadenken over later, over hoe u gecremeerd of begraven wilt worden, is toch echt verstandig. Hiermee voorkomt u dat uw nabestaanden behalve het verlies van een dierbare ook tegen de financiële gevolgen van een te laag verzekerd bedrag aanlopen.

U kunt zich verzekeren door middel van een natura-uitvaartverzekering, waarbij u maandelijkse premie of een koopsom betaalt. Bij een overlijden wordt er geen bedrag uitgekeerd, maar de verzekeraar verzorgt de begrafenis. Er wordt dus bij overlijden geen geldbedrag uitbetaald. Vaak is er een basispakket verzekerd, waarin de gebruikelijke diensten en kosten zijn opgenomen. Uiteraard is zo’n pakket bij de meeste uitvaartverzekeraars naar wens uit te breiden. U kunt hierbij denken aan een aanvullende geldverzekering.

U kunt ook kiezen voor het verzekeren van een geldbedrag. Door het betalen van een periodieke premie of een eenmalige koopsom keert de verzekeraar na een overlijden het verzekerde bedrag uit. De hoogte van dat bedrag dient voldoende te zijn om een uitvaart van te betalen. Deze vorm van verzekeren geeft u dan ook meer vrijheid bij het invullen van de uitvaartwensen.

In onderstaande rekentool kunt u direct het juiste verzekerde bedrag berekenen en de uitvaartverzekering afsluiten.
Wij rekenen éénmalig € 49,- zijnde bemiddelingsvergoeding. Wilt u liever advies, neem dan contact met ons op.