Motorverzekering

Bent u op zoek naar de goedkoopste motorverzekering?
Bereken snel en eenvoudig via onderstaand formulier de premie van uw motorverzekering.
Binnen een aantal stappen ziet u precies hoeveel u kunt besparen.

Profiteer direct van onze aanbieding en sluit vandaag nog uw verzekering online af.
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

120987631_5_NBeB[1] - kopie

Wat is een motorverzekering?
Stel, u veroorzaakt een ongeluk met uw motor en de andere partij heeft schade waarvoor u aansprakelijk bent. Dan bent u met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. De WAM-verzekering is wettelijk verplicht als u een motorrijtuig bezit, ook als uw motor achter slot en grendel in de garage staat.
Zonder deze verzekering bent u strafbaar.

Welke risico’s dekt een motorverzekering?
Een WAM-verzekering dekt de financiële gevolgen van uw aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig. Een schadeclaim kan hoog oplopen en is vaak vele malen hoger dan de premie die u betaalt voor de verzekering.

Materiële schade …
Gaat het om blikschade of kapotte spullen? Dan is sprake van materiële schade. De afhandeling van dit soort schade kost meestal weinig moeite.

… of letselschade
Zijn er doden of gewonden in het spel? Er is dan letselschade. Het is dan erg belangrijk dat de schade zorgvuldig wordt afgehandeld. Het kan gaan om gevoelige en ingewikkelde situaties. Hierdoor kunnen de schadebehandeling en -vergoeding langer duren. De schadeomvang van een slachtoffer kan meestal pas beoordeeld worden als het slachtoffer (vrijwel) is genezen.

Uw eigen motorverzekering
Met de WAM-verzekering bent u niet verzekerd voor schade aan uw eigen motor. Hiervoor zijn de beperkte cascoverzekering en de volledig cascoverzekering. Deze verzekeringen kunt u naast de verplichte WAM-verzekering afsluiten.

Beperkte cascoverzekering
Met de beperkte cascoverzekering is uw motor verzekerd voor schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm, bliksem of diefstal.

Volledig cascoverzekering
Naast alle schade die gedekt wordt door de beperkte cascoverzekering bent u met de volledig cascoverzekering ook verzekerd voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw motor. U bent tevens verzekerd als iemand anders schade aan uw motor veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld door vandalisme.

Bij beperkte en volledig cascoverzekeringen heeft u meestal een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.