Financiële planning

Financieel Plan

De grote waarde van een helder totaalbeeld

Financiële wensen en verplichtingen variëren flink gedurende een mensenleven. De aankoop van een woning, kinderen die gaan studeren, pensionering: allemaal mooie gebeurtenissen, maar u moet er wél goed op zijn voorbereid. Financiële planning brengt uitkomst. Door middel van een persoonlijk financieel plan creëert u overzicht over wat u nodig heeft om uw wensen en doelstelling te realiseren.

Financiële planning

Financiële planning helpt u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie en het plannen van uw financiële toekomst. U brengt uw inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Ook weegt u uw persoonlijke omstandigheden mee: bent u gehuwd, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, welke rechten bouwt u op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Scenario’s

Iedere schets van uw financiële levensloop is vanzelfsprekend een momentopname. Een goed financieel plan houdt echter ook rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico’s zitten, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: u schept – desgewenst met deskundige hulp – een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Persoonlijk financieel plan

Een goed persoonlijk financieel plan biedt inzicht in de ontwikkeling van uw inkomen, uitgaven en vermogen en helpt u risico’s te beheersen. Denk bijvoorbeeld aan:

• uw loopbaan- en salarisontwikkeling;
• uw pensioenopbouw;
• uw woonlasten en de waarde van uw woning;
• de kosten van studerende kinderen;
• risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en het verlies van uw partner.

Kies voor kwaliteit
Vandaag de dag zijn er veel (prijs)verschillen rondom de aanbieders van financiële planning. Veel bedrijven werken met hypotheeksoftware, anderen met eigen gemaakte Excel bestanden. De uitkomsten zijn vaak niet volledig dan wel betrouwbaar.

Van Zessen Financiële Diensten werkt met uitgebreide software op het gebied van financiële planning. Hierdoor bent u verzekerd dat er rekening wordt gehouden met de laatste fiscale en sociale cijfers.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u advies over uw persoonlijke situatie?
Neem dan gerust contact met ons op.